REThink Parenting

REThink Parenting - Aplicația de Coaching Parental Rațional este un program de parenting îndreptat spre oferirea de suport susținut empiric în prevenirea tulburărilor de internalizare și externalizare la tineri.

REThink Parenting se bazează pe un program bazat pe date empirice, progresele în tehnicile validate științific și unelte care vizează să promoveze parentingul pozitiv și să susțină părinții în antrenarea sănătății mintale ale tinerilor. Programul REThink Parenting clădește pe un program de parenting pozitiv deja testat, Programul de Parenting Rațional-Emotiv (vezi David, 2014; David, Capris, & Jarda, 2017). Programul a fost extins pentru a viza simptomele emoționale ale tinerilor și dorim să valorificăm progresul recent din domeniul acceptării necondiționate a tinerilor, modelul ABC transdiagnostic al Terapiei Rațional-Emotive și Terapiei Cognitiv Comportamentale și tehnicilor provenite din Terapia Centrată pe Scheme. Principalele metode inovatoare ale aplicației sunt intervenția personalizată, formatul interactiv, modelarea video, instrumentele de gaming și instrumentele de evaluare ecologică.

Programul este implementat în asociere cu PAINT Lab - Laboratorul de Intervenții Parentale, parte a Institutului Internațional pentru Studii Avansate în Psihoterapie și Sănătate Mintală Aplicată.