Noutăți

PROIECTUL #PLAYSERIOUSLY

#PLAYSERIOUSLY este un proiect finantat de către Central European Initiative (CEI) și coordonat de SAE Institute Milano. Universitatea Babes-Bolyai este partener in acest proiect (coord. Profesor univ.dr. Oana David), impreuna cu alți parteneri precum Institutul SAE Belgrad (Serbia)• Universitatea din Banjia Luka (Bosnia și Herțegovina) • Universitatea din Crne Gore (Muntenegru) • Universitatea din Szeged (Ungaria) • Play-Ability • Hogrefe. Evenimentul este susținut de AIRIPA și face parte din Milano Digital Week.

CEI este un program de finanțare european adresat țărilor de sud-est ale continentului nostru. CEI își propune să susțină inițiativele care favorizează schimbul de cunoștințe și mobilitatea în regiune și instituțiile care operează în învățământul superior.

PLAYSERIOUSLY este un proiect care are ca scop realizarea unui hackathon pentru a dezvolta un concept pentru un joc video incluziv și psihoeducativ.

Rețeaua Europeană de Suport al Familiei

EurofamNet este o rețea pan-Europeană de sprijin familial axată pe politici și practici de sprijin familial, care reflectă obiective comune în țările participante, recunoscând în același timp natura specifică a contextelor culturale și socio-economice ale familiilor din cadrul acestora. Acțiunea urmărește să informeze politicile și practicile familiale în vederea atingerii obiectivului final de asigurare a drepturilor copiilor și a bunăstării familiilor. EurofamNet va face acest lucru prin construirea de colaborări între cercetători, practicieni, factori de decizie politică, copii și familii, agenții publice și private și societatea generală.

Suntem onorați să o avem pe Dr. David ca unul dintre cei 3 de reprezentanți din România care să participe la un grup de lucru.

 Simpozionul de Tehnologie pentru Joc Pediatric

21 & 22 septembrie 2022 – proiectul REThink Emotions a fost prezentat ca parte a Simpozionului de Tehnologie a Jocurilor Pediatrice găzduit de organizația de caritate Child’s Play și Spitalul Pediatric Colorado. Au fost prezentate rezultatele privind capacitatea jocului de a evalua problemele emoționale ale copiilor, împreună cu analiza utilizabilității acestuia.

Puteți accesa prezentarea completă a colegei noastre Cristina Tomoiagă, aici.

EABCT 2022

Septembrie 2022 - Proiectul REThink Emotions a fost prezentat ca parte a Simpozionului cu tema Sănătate Mintală Digitală, organizat în cadrul Conferinței Asociației Europene pentru Terapii Cognitive și Comportamentale, alături de inițiative de cercetare ale centrelor internaționale de top. Suntem onorați să o avem pe Conferențiar Universitare Dr. Oana David ca președinte al evenimentului.

De asemenea, studenții doctoranzi Iuga Ioana Alexandra și Sîrbu Vasile au prezentat inițiative de cercetare care sunt desfășurate cu ajutorul Jocului REThink și a aplicației PsyPills.

Games for Change Awards

Iulie 2022 - Jocul REThink a fost selectat printre finaliștii Games for Change Awards 2022 - Best Health Game și a participat în cadrul festivalului Games for Change https://www.gamesforchange.org/blog_posts/g4c2022-awards-finalists/

Capacity Building Grant

Iulie 2022 - Laboratorul DATA a primit grantul Capacity Building oferit de Child’s Play Charity https://www.childsplaycharity.org/

Research Valorization Program

2021-2022 - Jocul REThink a fost selectat ca finalist și am participat în cadrul Research Valorization Program (RVP-2.0) North-East Regional Development Agency cu susținerea Băncii Mondiale în Româniahttps://www.adrnordest.ro/en/rvp2_0_en/

Rotaract Cluj-Napoca VisiON

Episodul 3…pe VisiON! Despre Reglarea emoțională alături de conf. dr. OANA DAVID de la Clinica Universitară de Psihologie Babes Bolyai - Psytech.


Conferința Asociației Psihologilor din România - 2021

Conectați la viitor: Psihologie și Tehnologie

11-15 noiembrie 2021

Proiectul REThink Emotions a fost prezentat ca parte a Conferinței Asociației Psihologilor din România 2021, alături de inițiative de cercetare ale centrelor naționale de top. Directorul Laboratorului DATA, alături de studenți doctoranzi din cadrul Universității Babeș-Bolyai au susținut un workshop pe tema Parenting și reglare emoțională: Intervenții validate științific pe baza tehnologiei. De asemenea, rezultatele preliminarii ale inițiativelor de cercetare derulate în cadrul laboratorului au fost prezentate.

Asociația Europeană pentru Terapii Cognitive și Comportamentale - 2021

CBT Înapoi în Viitor

8-11 septembrie 2021

Proiectul REThink Emotions a fot prezentat la Congresul Anual al Asociației Europene pentru Terapii Cognitive și Comportamentale ca parte a secțiunii de Lucrări Deschise pe tema Copii și Adolescenți: Evaluare, alături de inițiative de cercetare din centre internaționale de top.

Cea de-a 10-a ediție a Congresului Internațional de Psihoterapie Cognitivă

13-15 mai 2021

Proiectul REThink Emotions a fost prezentat ca parte a Simpozionului cu tema CBT Bazat pe Tehnologie în cadrul celei de-a 10-a ediții a Congresului Internațional de Psihoterapie Cognitivă, alături de inițiative de cercetare ale centrelor internaționale de top. Suntem onorați să o avem pe Conferențiar Universitare Dr. Oana David ca președinte al evenimentului.

Platforma REThink Emotions, suport psihologic pentru copii și adolescenți


Noua versiune a jocului REThink

Ne bucurăm să împărtășim cu voi un teaser al noii versiuni a jocului REThink pentru copii și adolescenți, disponibil pe http://app.rethinkplatform.ro!


Universitatea Babeș-Bolyai lansează Platforma REThink Emotions

27 aprilie 2021

Platforma cuprinde jocul video terapeutic REThink, unic la nivel internațional prin focusul său, încorporarea unor protocoale validate științific și efectele sale documentate. Jocul le oferă copiilor posibilitatea de a-și antrena abilitățile de reglare a emoțiilor într-o manieră distractivă și este disponibil online pentru accesarea de către copiii și adolescenții cu vârste între 8 și 16 ani din toată țara, pe baza unor proiecte de cercetare derulate de către DATA Lab.

Psihologie și Viață - Interviu

O discuție interesantă despre jocuri terapeutice, facilitată de către Prof. Univ. Dr. Oana David în cadrul emisiunii ”Psihologie și Viață”.