Intervenții pe telefon

Evaluarea ecologică a stării emoționale și instrumente de intervenție

MoodWheel este o aplicație disponibilă pe web și mobil care utilizează proceduri de eșantionarea experienței în vederea evaluării dificultăților emoționale curente/anterioare, precum și a emoțiilor pozitive. Scopul aplicației este de a examina valența, controlul și funcționalitatea emoției resimțite de către utilizator.

PsyPills este un instrument psiho-educațional de auto-ajutorare destinat construirii rezilienței la stres și să vizeze (doar) stările emoționale negative moderate și tranzitorii. Acesta se poate utiliza exclusiv sau în combinație cu alte metode sau instrumente.

Pastilele Psihologice (PsyPills) sunt inspirate din Terapia Rațional-Emotivă și Terapia Cognitiv-Comportamentală care are o susținere puternică a eficienței/eficacității în dezvoltarea umană și în tratamentul unei varietăți de tulburări psihologice. 

Aplicația PsyPills a fost testată într-un studiu pilot și a demonstrat efecte pozitive în reducerea reducerea stărilor emoționale negative. Ne propunem să testăm eficiența aplicației ca adjuvant al altor instrumente terapeutice din cadrul platformei proiectului nostru.

REThink Parenting Aplicația de Coaching Parental Rațional este un program de parenting îndreptat spre oferirea de suport susținut empiric în prevenirea tulburărilor de internalizare și externalizare la tineri.

REThink Parenting se bazează pe un program bazat pe date empirice, progresele în tehnicile validate științific și unelte care vizează să promoveze parentingul pozitiv și să susțină părinții în antrenarea sănătății mintale ale tinerilor. Programul REThink Parenting clădește pe un program de parenting pozitiv deja testat, Programul de Parenting Rațional-Emotiv (vezi David, 2014; David, Capris, & Jarda, 2017). Programul a fost extins pentru a viza simptomele emoționale ale tinerilor și dorim să valorificăm progresul recent din domeniul acceptării necondiționate a tinerilor, modelul ABC transdiagnostic al Terapiei Rațional-Emotive și Terapiei Cognitiv Comportamentale și tehnicilor provenite din Terapia Centrată pe Scheme. Principalele metode inovatoare ale aplicației sunt intervenția personalizată, formatul interactiv, modelarea video, instrumentele de gaming și instrumentele de evaluare ecologică.