Laboratorul DATA

Laboratorul Digital Affective Technologies in Therapy and Assessment Lab (Laboratorul DATA) este parte a Institutului Internațional pentru Studii Avansate în Psihologie și Sănătate Mintală Aplicată (https://psychotherapy.psiedu.ubbcluj.ro/) din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca. Universitatea Babeș-Bolyai este una dintre cele mai vechi, prestigioase și influente instituții academice din România și Europa Central-Estică. Universitatea și-a păstrat acest statut pentru aproape cinci secole, încă de la înființarea ei în Cluj-Napoca.

Institutul reprezintă o unitate de cercetare de excelență a UBB, avangarda internațională, un spin-off academic al Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie, Acesta conține două platforme de cercetare de talie mondială: (1) Platforma de Roboterapie și Realitate Virtuală (Platforma Matrix) și (2) Platforma de imagistică avansată - MRI/EEG - în Științe Cognitive Clinice ( Platforma SkyRa) și o Unitate de Cercetare Clinică avansată. Institutul este inclus în platforma MERIL. Platforma MERIL este un inventar al „...celor mai excelente infrastructuri de cercetare din Europa, de o relevanță mai mare de nivelul național, din toate domeniile științifice…”

Laboratorul DATA este condus de Conf. Univ. Dr. Oana David și activitățile principale ale acestuia sunt centrate pe dezvoltarea de tehnologie inovatoare bazată pe sisteme de evaluare terapeutică online și intervenții pentru promovarea stării de bine emoționale și a prevenției tulburărilor emoționale.